HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğum günü 'ölüm günü' oldu

Bursa’nın Orhangazi İlçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır 2 kişi ise yaralandı.

Doğum günü 'ölüm günü' oldu
Araçta bulunan Eser Engin'in doğum gününü kutlamak için araçla gezmeye çıkan gençlerden 2’si feci şekilde can verdi.
Bursa'nın Orhangazi ilçesi'nde Berkay Özer idaresindeki 77 AZ 012 plakalı kamyonet, önündeki kamyonu sollamak isterken önce kamyona ardından da TIR'a çarptı. Kazada kamyonetten fırlayan Sıla Daşdemir (22) ve Buse Karakurum (24) feci şekilde can verirken sürücü Berkay Özer (27) ağır, yanında bulunan arkadaşı Eser Engin (26) ise hafif şekilde yaralandı. Eser Engin ambulansta ilk müdahalesi yapılırken cep telefonuyla yakınlarını arayıp "Kaza yaptık kız arkadaşlarımız öldü" dedi.
Kaza saat 02.00 sıralarında Orhangazi-Yalova Karayolu Süpürgelik mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yalova'da oturan Sıla Daşdemir (22), Buse Karakurum (24), Eser Engin (26), 27 yaşındaki Berkay Özer'in kullandığı 77 AZ 012 plakalı çift kabin kamyonet ile Bursa'ya gitmek için yola çıktı.
Süpürgelik mevkiine geldiklerinde aşırı hız nedeniyle önünde seyir halinde olan İsmail Karataş (38) idaresindeki 16 V 5033 plakalı kamyonu sollamak isterken arkadan çarparak savruldu. Direksiyon hakimiyetini kaybeden Berkay Özer daha sonra aynı yönde gitmekte olan Halis Yıldız (48) idaresindeki 34 ZA 1574 plakalı TIR'ın dorsesine çarptı. Takla atan kamyonet yaklaşık 100 metre sürüklendi.
**YAKINLARINI TELEFONLA ARAYIP KIZ ARKADAŞLARIMIZ ÖLDÜ DEDİ**
Kazada hurda yığınına dönen kamyonetten yola fırlayan Sıla Daşdemir ve Buse Karakurum feci şekilde can verirken sürücüsü Berkay Özer ağır, yanındaki bulunan arkadaşı Eser Engin ise hafif şekilde yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılmak istenen Eser Engin yakınlarını cep telefonuyla arayarak “Kaza yaptık. Kız arkadaşlarımız öldü" diye ağladı. Araç sürücüsü Berkay Özer'in duran kalbi sağlık ekiplerinin yaklaşık 15 dakika süren müdahalesi sonucu tekrar çalıştırılarak Gemlik Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
**KAMYONLARIN ARASINDAN GEÇMEK İSTEMİŞ**
Kaza sonrası TIR sürücüsü Halis Yıldız, kamyonet sürücüsünün aşırı hız yaptığını belirterek "İki araç arasından geçmek isteyince önce kamyona arkadan çarptı. Daha sonra benim kullandığım TIR'ın dorsesine çarparak takla atmaya başladı" dedi.
Kamyon sürücüsü İsmail Karataş ise arkasından aşırı hız yaparak gelen kamyoneti dikiz aynasından gördüğünü belirterek “Yol vermek için sağa yanaşacağım esnada büyük bir gürültüyle kaza meydana geldi. Araç takla atmaya başlayınca içinde bulunan kızlar camdan fırladılar" dedi.
Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Sıla Daşdemir ve Buse Karakurum'un cesetleri otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Kazanın ardından kapanan Yalova-Bursa karayolu yaklaşık bir saat sonra kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
**GENÇ KIZLARIN CESETLERİ TANINMAYACAK HALDEYDİ**
Polis ekipleri kaza sonrasında yolu trafiğe kapatırken, kamyonetten yola fırlayan genç kızların cesetleri ise tanınmayacak haldeydi. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı, savaş alanına dönen kaza bölgesinde inceleme yaptı. Cesetler üzerinde ilk incelemesini olay yerinde yapan Cumhuriyet Savcısı, cesetleri Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Cesetler burada yapılan ilk incelemenin ardından kesin ölüm sebeplerinin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Gençlerin çok süratli olduğunu belirten tır ve kamyon sürücüleri, İki kamyon arasından geçmeye çalışırken çarpıp taklalar atmaya başladıklarını ve biranda kızların araçtan fırlayarak yola savrulduğunu söyledi.
Hurdaya dönen aracın ve kamyonların yoldan kaldırılmasından sonra trafik normale dönerken, Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı kaza ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.
Ajanslar
[Tüm haberler](https://www.mynet.com/haber)

Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler