HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan-Özdemir arasında tinerci polemiği

Cüneyt Özdemir'in hazırladığı 5N 1K'ya konuk olan tincerci gencin Başbakan'ın sözlerini eleştirmesiyle tartışma büyüdü.

Erdoğan-Özdemir arasında tinerci polemiği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'çocuklar dindar değil de tinderci mi olsunlar?' tartışmasına tinercilerin de katılmasıyla polemik büyüdü.

[

****](https://www.mynet.com/tinerci-cocuktan-basbakana-yanit-110100614939)

Cüneyt Özdemir'in hazırladığı 5N 1K'ya konuk olan tincerci genç Başbakan'ın sözlerini eleştirdi. 10 yıl sokaklarda kalmış 19 yaşındaki gencin cevabı ders niteliğindeydi. Başbakan'ın sözlerine alındıklarını ifade eden tinerci çocuk, "Biz sokaklarda aç, susuz kalırken yanımızda dindarlar yoktu. Allah vardı" dedi.
ERDOĞAN'DAN ELEŞTİRİ

Başbakan Erdoğan'ın gazeteci Cüneyt Özdemir'in CNN Türk'te tinerci bir çocuğu canlı yayına çıkarmasını sert bir dille eleştirmesinin ardından, Özdemir'den Başbakan'a cevap geldi.

Valiler toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, gazeteci Cüneyt Özdemir'in CNN Türk'te tinerci bir çocuğu canlı yayına çıkarmasını sert bir dille eleştirdi.

"Gazetecilik bu mu?" sözleriyle Özdemir'e tepki gösteren Erdoğan, "Sen bir kere o çocuğu oraya çıkarmakla, tiner kullanmaya meşruiyet kazandırıyorsun. Böyle bir anlayış olabilir mi? Ondan sonra gazete patronları, televizyon patronları bizim bu ifadelerimizden rahatsız oluyor. Bunların derdi başka. Ama biz inandıklarımızı, doğrularımızı anlatmaya devam edeceğiz" sözleriyle Özdemir'e sert tepki göstermişti.

Konuşmanın ardından Twitter'dan yorum yapan Cüneyt Özdemir, Başbakan Erdoğan'a şu sözlerle cevap verdi: "Basbakan Erdoğan bir tinerciyi ekrana çıkartmama çok kızmış. 'Gazetecilik bu mu?' diye soruyor. Benim için gazetecilik tam da bu... 'Bu' gazeteciligi daha ne kadar yapabileceğiz asil sorulması gereken soru bu..."

[Tinerci çocuktan Başbakan'a yanıt](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Tinerci çocuktan Başbakan'a yanıt") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler