HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erol Günaydın kaybettik!

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Erol Günaydın bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Günaydın 79 yaşındaydı.

Erol Günaydın kaybettik!
Erol Günaydın'ın vefatı üzerine, Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "Yoğun bakım ünitesinde pnömoni, böbrek yetmezliği, sepsis nedeniyle 12 Nisan 2012 tarihinden itibaren tedavi gören sanatçı Erol Günaydın, bugün saat 14.45'te, kalp yetmezliği sonucunda vefat etmiştir" denildi.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/unluler/turk-unluler/erol-gunaydin-erol-gunaydini-kaybettik/10814/885317/?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=fb)
[ ****](https://www.mynet.com/gunaydinin-vefatini-unluler-nasil-karsiladi-110100656686)

Erol Günaydın'ın kızı Ayşe de sanatçının ölüm haberi üzerine Bodrum'dan İstanbul'a yola çıktı. Sanatçının ölüm haberini alan oyuncu Ceyda Düvenci hemen hastaneye koştu. **EŞİNİN YANINDA TOPRAĞA VERİLECEK** Erol Günaydın'ın kızları Günfer ve Fatoş Günaydın, gözyaşlarıyla yaptıkları açıklamada babaları için Çarşamba gün Ses Tiyatrosu'nda bir tören düzenleneceğini, aynı gün ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından sanatçının Feriköy Mezarlığı'da eşinin yanında toprağa verileceğini söyledi. Günfer Günaydın yaptığı açıklamada "Bodrum'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan oradaki hastanenin şartları yeterli olmadığı için iyi bakılamadı. Buraya getirdik. Buradaki hastanede gayet iyi bakıldı. Hastalığı 24 Ağustos'ta başlamıştı. Biz bu ölümü beklemiyorduk. Babamla en son konuştuğumuzda gayet iyiydi neşesi yerindeydi. Espiriler yapıyordu. Daha evvel de böyle bir rahatsızlık geçirmişti. Hastanede yoğun bakımda yatıp çıkmıştı. Açıkcası böyle bir ölümü beklemiyorduk. Çok bilendi. Hayata dair projeleri vardı. Hatta birkaç projede düşünüldü. Elemelerde yerine başka biri seçilince çok üzüldü. Ancak kimseye kırgın değildi. Çarşamba günü SES tiyatrosunda bir tören düzenlenecek. Teşvikiye Camisinde ikindi namazında cenaze namazı kılınacak ve Feriköy'deki annemin mezarlığı yanına defnedilecek" diye konuştu. Erol Günaydın'ın kızı Günfer Günaydın acı haberi Twitter sayfasına yazdığı "Babamı kaybettik" notuyla duyurdu. **ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI** Başbakan Erdoğan, Erol Günaydın'ın bıraktığı manevi mirası ve kişiliğiyle birçok sanatçıya ilham kaynağı olacağını, onu örnek alacak nice sanatçılar yetişeceğini ve hatırasını yaşatacaklarına inandığını kaydetti. Erdoğan, Günaydın'ın vefatı nedeniyle mesaj yayımladı. Günaydın'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Usta bir karakter oyuncusu olan ve meddah gösterileriyle kadim bir geleneği yaşatan Erol Günaydın, ülkemizin örnek sanatçılarından biri olmayı başarmıştır. İnanıyorum ki, bıraktığı manevi mirası ve kişiliğiyle birçok sanatçıya ilham kaynağı olacak, kendisini örnek alan nice sanatçılar yetişecek, hatırasını en güzel şekilde yaşatacaklardır. Bu düşüncelerle, merhuma Yüce Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, sanat camiasına ve tüm sevenlerine en içten taziyelerimi sunuyorum.”

ÖMRÜ SAHNEDE GEÇTİ

Tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başlayan Günaydın, 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda "Papaz Kaçtı" adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başladı.
1960'da 'Yeşil kurbağalar' ile ilk sinema filminde oynayan Erol Günaydın, elli yıllık bir süre içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra dizilerde de oynadı.
Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, seslendirmeleri ve canlandırdığı diğer pek çok karakter ile tiyatronun büyük ustalarından kabul edilen Günaydın'ın nehir-söyleşisi 2007 yılında 'İki Kalas Bir Heves' adında kitaplaştırılmıştı.
Günaydın, 1967 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Güzel Bir Gün İçin' filmiyle , En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.
[](http://www.facebook.com/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fvideo.mynet.com%2Fhabervideo%2FErol-Gunaydin-kaybettik%2F1474400%2F&t=Erol+G%C3%BCnayd%C4%B1n+kaybettik%21)
[Erol Günaydın kaybettik!](http://video.mynet.com/habervideo/Erol-Gunaydin-kaybettik/1474400/ "Erol Günaydın kaybettik!") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
**ARKADAŞLARI ÇOK ÜZGÜN**
**Ali Poyrazoğlu:**
''Dostluk ettiğim, birlikte çalıştığım, tiyatromda yıllarca çalışmış bir meslektaşım. Çok farklı biçimde Türk tiyatrosuna imza atmış, hem oyuncu hem yazar olarak fark yaratmış, kendi sesini kendi rengini Türk tiyatrosunun ruhuna ilave etmiş büyük bir yazar ve oyuncuydu. Çok üzgünüm.
Yeni nesillerin pek ilgilendiklerini sanmıyorum. İlgilenenler zaten takip ederler, sorarlar, öğrenirler. 'Onun değerini keşfedin' filan öldükten sonra böyle bir şeyleri önermenin tatsız ve gereksiz olduğunu düşünüyorum. İlgilenen ilgilenmiştir zaten bugüne kadar. Ama hiçbir şeyle ilgilenmeyen bir nesil de var karşımızda. Onlara ben şimdi bir şeyler söylesem ne olacak, hava gazı olacak. Birileri Erol’un önemi unutulmasın gitmesin diye onun yaptığı çalışmalarla ilgili kitaplar yaparlar, ses bantları yaparlar. Çok çok emeği var Türk tiyatrosuna. Ailemizden birisini kaybettik, acımız çok büyük.''
**'BİR DEVİR KAPANDI'**
**Can Gürzap:**
''Öncelikle Ali’nin söylediklerinin son kısmına katılıyorum ama ben öyle bir şeylerin yapılacağına inanmıyorum. Maalesef şikayetlerine de katılıyorum. Türkiye'nin en büyük tiyatrocularından biriydi, çok büyük bir oyuncuydu. Hayatını bu işe vakfetmiş bir kişiydi. Haldun Dormen tiyatrosunun en parlak, en ışıltılı yıllarında en önemli oyunculardan biriydi. Hem dram hem komedi oynardı. İnsan olarak çok iyi bir insandı. Maalesef benim gördüğüm kadarıyla yerine konacak kimseyi düşünemiyorum önemli bir devir kapandı. Çok üzgünüm ben de hepimizin başı sağolsun.''
**'ÖLDÜ' DEMEYELİM'**
**Bülent Kayabaş:**
'Değerini bilmeme'' meselesinin dünyada da böyle olduğunu zannediyorum ama bu kadar büyük boyutlarda değildir. Öldü demeyelim de, Erol Baba hiçbir zaman ölmez, ''kaybettik'' diyelim. Evet kaybettikten sonra akla gelen şeyler bunlar. Hala Altan Erbulak’ların Erol Günaydın’ların bir sürü insanın isimlerini bile bilmeyenler var. Hala bu meslekte bilmeyenler de var. Erol Baba'mız yok işte. Biz bu akşam turnedeyiz Ali Poyrazoğlu ile Manisa’da onun için oynayacağız. Başımız sağolsun.''
**'NEŞE, MUTLULUK, TATLILIK DEMEKTİ'**
**Gencay Gürün:**
''Türk tiyatrosunun en büyük komedi üstatlarından birini kaybettiğini düşünüyorum. Onun ismi insana devamlı iyimserlik, neşe, mutluluk, tatlılık hatırlatan bir isimdi. Tiyatro artık yavaş yavaş geriliyor hatta süratle geriliyor. Onun için de bu ustaları yetiştirecek ortam azalıyor. Komedyenin yetişmesi için epey bir süre lazım ve bu dizilerle olmaz. Onun içinde Erol Günaydın, Türk tiyatro komedisinin önemli en büyük oyuncularından biriydi. Çok çok üzgünüm.''


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler