HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gürcistan Türklerinden tarihi adım

Gürcistan'da yaşayan, Karapapak, Azeri ve Ahıska Türkleri düzenlenen bir kurultayla derneklerini tek bir çatı altında birleştirdiler.

Kurultayda, Gürcistan Türklerinin bundan sonra seçimlerde birlikte hareket etmeleri kararı da alındı.

Azerbaycan'ın Gence şehri önemli bir kurultaya ev sahipliği yaptı. Gürcistan'da yaşayan Karapapaklar, Ahıska ve Azeri Türkleri, bağlı bulundukları dernekleri Gürcistan Türkleri Konfederasyonu şeklinde tek çatı altında toplama kararı aldılar. Kurultayın ardından yapılan açıklamada, konfederasyon kurulmasındaki ana amacın, Gürcistan'da yaşayan Azerbaycan ve Ahıska Türklerinin birbirleriyle olan iletişimlerini geliştirmek, hukuklarının temin edilmesini sağlamak ve parlamento seçimlerinde siyasi anlamda milli irade göstermek olduğu ifade edildi. Gürcistan Azerbaycanlıları Milli Asamblesi Baş Katibi Eyyub Eyyubov, "Gürcistan Türkleri Konfederasyonunun oluşturulması Gürcistan'da yaşayan Azerbaycan ve Ahıska Türklerinin hayatında tarihi bir sayfa açmıştır" dedi. Eyyubov, bundan sonra mücadelelerini daha teşkilatlı bir şekilde sürdüreceklerini ifade etti.

Kurultaya, Gürcistan ve Azerbaycan'da faaliyet gösteren 7 dernek katıldı. Bu dernekler ise şöyle:

"Gürcistan Azerbaycanlıları Milli Asamblesi (GAMA), Büyük Birlik T?şkilatı (BBT), Bakü Ahıska Türkleri Merkezi (BATM), Gürcistan Azerbaycanlı Gazeteciler Federasyonu (GAJF), GAMA Gençler İttifakı, Borçalı Genç Türkler İttifakı (BBGTİ), Gürcistan Türk Kadınlar Komitesi (GTQK)."

KURULTAY BAŞKANLIĞINA DAŞGIN GÜLMEMMEDOV SEÇİLDİ

Kurultayda ayrıca, başkanlık görevine aynı zamanda Gürcistan Türklerinin lideri Daşqın Gülmemmedov seçildi. Esed Aliyev ise başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Gürcistan Türkleri Konfederasyonu'nun yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler