HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnegöl'de alevli gece!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde sabaha karşı kontrol altına alınabilen yangınlarda 14 hektar arazi zarar gördü.

Dün akşam üzeri Tahtaköprü beldesinin Dikilitaş mevkiindeki merada ve aynı saatlerde İnegöl'e bağlı Konurlar köyündeki arazide yangın çıktı. Dumanların fark edilmesi üzerine harekete geçen orman ekiplerinin yanı sıra İnegöl ve belde belediyelerine ait itfaiye araçları da yangınlara müdahale etti. Ekiplerin ve söndürme çalışmalarına destek veren vatandaşların çabalarına rağmen lodosun etkisiyle yangın yayılmaya ve yön değiştirmeye başladı. Rüzgarla birlikte alevler geceyi aydınlatırken, dört koldan yürütülen çalışmalarda yangının meşe ağaçlarının bulunduğu ormanlık alana sıçramaması için büyük çaba sarf edildi. Ancak buna rağmen Dikilitaş mevkiindeki bazı ağaçlar zarar gördü. 112 ambulansları da zehirlenmelere karşı teyakkuzda bekledi.

Ekipler, arazinin yamaç ve çalılık olması yüzünden alevlere müdahale etmekte zorlandı. Sabaha karşı kontrol altına alınabilen yangınlarda Dikilitaş merasında 4 hektar arazi, Konurlar köyü üstündeki yangında ise 10 hektar otluk alan yandı.

İnegöl Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey, yangınların örtü ve otluk alanlarda çıktığını, alevlerin ormana sıçramaması için büyük gayret sarf ettiklerini söyledi. Karacabey, yangının piknik ateşinden çıkmış olabileceğini belirterek, "Pikniğe giden vatandaşlarımızdan özellikle lodoslu havalarda ateş yakmamalarını, mümkün olduğunca ormanlardan uzak durmalarını istiyoruz. Herhangi bir duman veya ateş gördüklerinde 177'yi arayarak ihbarda bulunsunlar" dedi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler