HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kardeş cinayetlerine 90 yıl hapis

Adana'da 2 kardeşi öldürdükleri iddia edilen 2 sanıktan biri 50 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Kardeş cinayetlerine 90 yıl hapis

ADANA (İHA) - Adana'da otomobille 'yol verme' yüzünden 2 kardeşi evlerinin önünde eşleri ve çocuklarının gözleri önünde tabancayla öldürdükleri iddia edilen 2 sanıktan biri 50 yıl, cinayetleri azmettirdiği ileri sürülen sanık ise 40 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Bir gıda şirketinde çalışan bir çocuk babası 29 yaşındaki Murat Çakmak, 17 Temmuz 2012'da Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu sokağa girmek istedi. Abdullah Dedekeloğlu'nun (29) aracıyla yolu kapatması nedeniyle kavga çıktı. Kavgayı Çakmak'ın ağabeyi market işletmecisi 3 çocuk babası Mustafa Çakmak ile vatandaşlar ayırdı. Bir süre sonra Dedekoğlu, arkadaşı Cahit Delikoca (32) ile geri döndü. Dedekoğlu silah çekip, bağırmaya başladı. Delikoca da, arkadaşının elinden aldığı silahla Çakmak kardeşleri öldürdü.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1.5 yılı aşkın süredir müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar karar duruşmasına çıktı. Eski savunmalarını tekrarlayan Abdullah Dedekoğlu, yol verme yüzünden Murat Çakmak ile tartıştıklarını belirterek, "Patinaj çektirip, küfür etti. Karşılık verince beni dövdüler. Bizi ayırdılar. Arabamı almaya gittiğimde Murat 'Yediğin dayağa doymadın mı?' diyerek üzerime geldi. Silahını çekti, ben de çektim. İki kişi beni arkadan tuttu. Daha sonra biri elimi kıvırarak tabancamı elimden aldı. Tabancamı alanın daha sonradan Cahit ağabey olduğunu anladım. Silahı kafasına dayayıp 'sakin olun' diye bağırdı. Murat tabancayla Cahit'in üzerine gidiyordu. Mustafa'nın elinde de tabanca vardı. Cahit ağabey de ateş etti" dedi.

Cahit Delikoca ise, olay günü annesinin ölmesi üzerine bunalımda olduğunu söyledi. Silahla üzerlerine gelinmesi üzerine rastgele ateş ettiğini belirten Delikoca, "Abdullah'ı tutmuşlar küfür ediyorlardı. Abdullah'ın elinde silah vardı. Mustafa da elinde silahla aşağıya indi. Abdullah'ın elinden silahı alıp aralamak için havaya ateş ettim. Silahla üzerime doğru geliyorlardı. 'Kendimi vururum' diye silahı başıma doğrulttum. Yapmamalarını söyledim. Üzerime gelmeye devam edince rastgele ateş ettim" diyerek kendini savundu. Her iki sanık, son sözlerinde pişman ve üzgün olduklarını söylediler.

Daha önce duruşmaya gelen öldürülen Mustafa Çakmak'ın eşi Süheyla Çakmak, eşinin nasıl öldürüldüğünü gördüğünü söylemişti. Acılı eş, "Pencereden aşağıya baktım. Eşimin arkasında 8-9 kişi vardı. Ellerinde sopalar, bıçaklar vardı. Cahit yanında Abdullah olduğu halde havaya ateş ederek geliyordu. Abdullah 'Temizleyin hepsini' dedi. Eşim koşmaya başladı, dönüp baktı. Dondu kaldı. Sanıyorum orada kaynım vurulmuştu. Cahit eşimi görünce 2 el ateş etti. Pencereden ateş edene 'Yapma ağabey' diye yalvardım. Ama beni dinlemedi. Eşim döndü. Üzerinde beyaz tişört vardı. Sağ omuzunda kan vardı. İki adım attı sonra düştü. İçimden 'inşallah kolundan vurulmuştur' diye dua ettim. Eşimin yanına gittiğimde göğsü kan içindeydi, nabzına baktım eşim kucağımda öldü. Kızım da pencereden bakıyordu" diyerek katil zanlılarının en ağır cezaya çarptırılmasını istemişti.

Mahkeme heyeti, her iki sanığı önce müebbet hapse mahkum etti. Daha sonra Delikoca'ya duruşmadaki iyi hali nedeniyle öldürdüğü her bir kardeş için 25'er yıldan 50 yıl, Dedekoğlu'nu ise Murat Çakmak'ın öldürülmesi olayından tahrik indirimi ile 15 yıl, Mustafa'nın öldürülmesi ile ilgili de 25 yıl olmak üzere 40 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler