HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayseri’ye hızlı tren müjdesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kayseri’ye hızlı tren müjdesi verdi. Yıldırım, 2-3 yıl...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kayseri’ye hızlı tren müjdesi verdi. Yıldırım, 2-3 yıl içinde Kayserililerin hızlı trenle seyahat edebileceklerini belirtti.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'ndeki sempozyuma konuşmacı olarak katılan Bakan Yıldırım, 2023 yılı hedeflerinde Türkiye’nin birçok noktasına hızlı trenin ulaşacağını ifade etti. Yıldırım, bunlardan birisinin de Kayseri olduğunu ve Ankara-Kayseri arasında hızlı tren seferlerinin başlayacağını dile getirdi. Bu çalışmanın 2-3 yıl içinde tamamlanacağı müjdesini veren Yıldırım, "Ankara-Yozgat arasında hızlı tren yapım çalışmasının başladı. Kayseri’ye yakın olan Yerköy noktasından da bağlantı yapılacak. Bu bağlantıda 150 kilometrelik mesafe tamamlanacak ve Kayserililerde hızlı trenle yolculuk yapacak." dedi.

Bakan Yıldırım, Yerköy’den ayrılan hattın Kayseri, Malatya, Diyarbakır’a kadar gideceğini ifade ederek, "Hızlı tren yatırımlarında adım adım ilerliyoruz. Birkaç yıl içinde Kayseri daha sonrasında diğer şehirlerimize kadar ulaşacak. İnşallah ülkemizde güven ve istikrar sürdükçe ülkemizde önemli yatırımlar olacak ve gelişmemiz sürecek."

"Türkiye’nin etrafında 1.5 milyar insan var. 25 trilyon dolar para dönüyor" diyen Bakan Yıldırım, "Biz burada etrafımızdaki ülkeler ve kıtalarla bağlantılar kuruyoruz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu önümüzdeki yıl bitiyor. Marmaray, boğazın altından geçiyor ve ulaşıyor. Bu proje Çin’i, Pekin’i Londra bağlıyor. Ankara İstanbul yüksek tren ile bu yıl yolculuk yapacağız. Kayseri’den projede bahsedilmedi ama Kayseri’de hızlı tren bağlantı hattındadır. Projeler yapılıyor." dedi.

Yıldırım, Türkiye’nin içinrde bulunduğu fırsata dikkat çekerek, "Kardeşliğimizi, birliğimizi, bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi, Türkiye Cumhuriyetini tartışmayacağız. Tartışmaların dışına çıkartacağız bir olacağız beraber olacağız. Her işin altında kalkacağız." şeklinde konuştu.

BAKAN YILDIRIM’A FAHRİ DOKTORA ÜNVANI

Erciyes Üniversitesi senatosu aldığı karar ile Bakan Binali Yıldırım’a fahri doktora ünvanı verdi. Üniversite rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Bakan’a cübbe giydirdi ve ünvanlık belgesini verdi. Yıldırım, fahri doktora unvanı için teşekkür etti.

(CİHAN)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler