HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu'ndan sert 'Dersim' çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın Dersim'le ilgili sözleri üzerine çok sert mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan sert 'Dersim' çıkışı

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı bölümler

Kendine gel Başbakan, ne zaman pusulan şaşsa CHP'nin tarihine saldırıyorsun. Senin başka işin yok mu? Sen hangi rövanşın peşindesin? Sen Mustafa Kemal'e ulaşmak ve onu eleştirmek istiyorsun. Senin düşünceni biliyorum ben. Senin hedefin Atatürk'le hesaplaşmak. Senin hedefin CUmhuriyeti tasfiye etmek. Sanma biz bunların farkında değiliz.

Tarih değerlerin kıymetini bilenler içindir. Hatırlatmak isterim ki Cumhuryet bu milletin yeniden mayalanma projesidir. Bu maya tutmuştur. Hiç bir şeyden ders almıyorsanız, son yaşadığımız Van ve Erciş konusunda Türkiye'nin nasıl bütün olduğunu görün.

DERSİM YANITI

Benim üzerimdem bölücülük yapıyor. Israrlı bir şekilde benim de bu edepsizliğe iştirak etmemi istiyor. Ben sustukça Başbakan zıvanadan çıkıyor. Evet ben Dersimli bir ailenin çocuğuyum. Bu ulusun çocuğuyum, bu ülkenin çocuğuyum. Üç evladımı bu ülke için yetiştirdim.

Bu halk için çalışıyorlar. Gönüllerinde, kalplerinde, ruhlarında Kuva-i Milliye ve Mustafa Kemal var onların. Dersimliyim, şimdi de CHP'nin Genel Başkanı'yım. Yarın da Allah nasip ederse Başbakan olacağım.

Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğü işte budur. Ama kafasında fındık kadar beyin taşıyanlar bunun değerini bilemezler. Bu ülkenin Başbakan'ın zihin haritası Ermeni Diasporasının zihin haritasıyla aynıdır.

Birlik ve beraberliği korumakla sorumlu olan Başbakan, toplumda bölünmeler yaratmaya çalışıyor. Öyle bir gözü dönmüş ki, bu Başbakan yakın bir zamanda bu millete Ermeni Soykırım iddialarını da dayatırsa şaşmayın.

Kimi kime şikayet ediyorsun sen? Dersim'de acı çekenlerin hesabını sormak sana kalmadı. Sen ikiyüzlülük yapıyorsun. Kendine birazcık saygın varsa, bu kışkırtıcı ve bölücü üslubundan vazgeç. Görüyorsun ki, Dersim'den de Dersimli'den de sana ekmek yok. Başka kapıya Sayın Başbakan, başka kapıya! Bu ülkenin CHP dışında hiç bir umudu kalmamıştır. Bu süreçte CHP Türkiye'nin elindeki en önemli şanstır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler