HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Midibüs baraja uçtu

Kayseri Yahyalı ilçesine bağlı Yeşilköy yakınlarında bir midibüs Çamlıca 3 barajına uçtu.

Midibüs baraja uçtu

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Yahyalı ilçesinde, midibüsün Çamlıca 3 Barajı'na düştüğü kazada, ölü sayısının 8'e yükseldiğini söyledi.

Yılmaz yaptığı açıklamada, arama çalışmalarında midibüsten yaralı kurtulan yolcular ve yakınlarının beyanlarına göre hareket ettiklerini belirtti.

Yolcuların yanında kimin olduğuna dair bilgi toplamak için tek tek değerlendirme yaptıklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"En baştan beri söylüyoruz, sayıları yolcuların beyanına göre ifade ediyoruz. Yolcu beyanına göre araçta '34 kişi var' demiştik. İlk şok esnasında yolcuların verdiği bilgi bu şekildeydi. Daha sonra sağlıklı bir şekilde değerlendirme yapıldı, yaralılarla görüşüldü. Şoför dahil midibüste 32 kişi olduğu belirlendi. Bizim baştan beri söylediğimiz gibi özel bir organizasyon ve sayıyla ilgili bilgiyi yolculardan alıyoruz. 24 yaralı var. Son olarak su altından çıkarılan 2 kişiyle beraber ölü sayısı 8'e yükseldi. Yolcuların beyanları esas alınarak kayıp kalmadığını değerlendiriyoruz."

Yaşanan kaza nedeniyle üzgün olduklarını dile getiren Yılmaz, "24 yaralımız var. Kayseri'deki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların durumlarında endişe edilecek bir şey yok. 2 kişi kayıptı. Su altı ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu bu iki kaybı da bulduk. Saat 17.00 itibariyle arama çalışmalarını bitirdik. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/tur-otobusu-baraja-uctu-dehset/11815/1559418/)

[

](https://www.mynet.com/erzurumda-trafik-kazasi-3-olu-21-yarali-110100693049)

İSİMLER BELLİ OLDU

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, midibüsün Çamlıca 3 Barajı'na düştüğü kazada hayatını kaybeden 8 kişi ile 24 yaralının isimleri tespit edildi.

Kazada ölenlerin, Vedat Ali Gür, Münifet ve Hüsnü Selim Koçak, Sedat Selvi, Sümeyra ve Eren Bozkurt, Handan Aydın, Serpil Yücekurt olduğu anlaşıldı.

Yaralıların isimleri ise şöyle:

"Hatice, Mehmet ve Levent Selvi, Nail, Fatma ve Beyza Yalçın, Emirhan Gür, Sibel Şahin, Gamze ve Ömer Arslan, İbrahim Aksoy, Zeynep Taşdemir, Sefa Koçak, Beyza Koçak, Semra Gür, Dürdane, Zeynep Ecrin ve Mehmet Obruk, Selçuk Belge, Ayşe Aksoy, Çağlar Arısoy, Faruk Başavcı, Hümeyra ve Esra Bozkurt."

KAHREDEN AYRINTI

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre kazadan yaralı kurtulan iki anne, çocuklarını bulamayınca göle girdi ve bir daha çıkamadı. Annelerin cansız bedeni vatandaşlar tarafından çıkarıldı.

Kazayla ilgilil bir taraftan kaybolanların isim tespit çalışması sürerken diğer taraftan su içinde arama çalışmaları devam ediyor.

CENAZELER NAKLEDİLİYOR

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden 8 kişinin cenazeleri bu akşam Nevşehir'e nakledilmeye başlanacak.

Nevşehir'e bağlı Gülşehir'de Sevim Erdoğan Öz İlköğretim Okulu'nda görev yapan Müdür Vedat Ali Gür ve diğer öğretmen ve yakınlarının cenazelerinin Yahyalı'dan nakilleri bu akşam yapılacak. Yarın öğle namazından sonra Gülşehir Ulu Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Okul Müdürü Vedat Ali Gür, doğum yeri Kozaklıya gönderilecek. Diğer cenazeler Gülşehir'de defnedilecek.

(CİHAN)

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler