HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Netbook’lar tarih oluyor

2007 yılında hayatımıza giren ve kısa sürede çok popüler olan Netbook’lar artık üretilmeyecek.

Netbook’lar tarih oluyor
ASUS ve Intel’in ortak çalışmaları sonucunda ortaya çıkan Netbook segmenti, uygun fiyatı ve küçük boyutlarıyla kısa sürede popüler olmuştu. Bu avantajları mümkün kılabilmek için düşük güç tüketen, ucuz Intel Atom altyapısı ve 11 inçten küçük ekranlar Netbook’ların standart özellikleri olarak belirlenmişti. ASUS’un ardından Acer, HP, Dell, Samsung gibi üreticilerin hepsi bu segmente özel modeller hazırladı. 2010 yılında toplam 23 farklı marka Netbook modellerine sahipti ve bunların arasında Nokia bile vardı. Fakat tabletlerin gelişi, firmaları bir karar vermek zorunda bıraktı. Neredeyse herkesin tercihi de Netbook üretimini bitirip tabletlere adım atmak oldu.
2012 yılının sonlarına geldiğimizde Netbook üretimini bırakmayan iki firma kalmıştı: Acer ve ASUS. 2013′ün ilk günü itibariyle bu iki firma da artık Netbook üretmeyeceklerini açıkladı. Dolayısıyla Netbook’lar resmi olarak tarihe gömülmüş oluyor. Acer ve ASUS da geleceği artık tabletlerde görüyor.
Netbook’lar tarihe karışmış olsa da bu konseptin tümüyle “öldüğünü” söylemek pek mümkün değil. Zira dönüşebilir tabletler ve Ultrabook’lar Netbook mantığını farklı şekillerde kullanıyorlar. Yani ekranı 11 inçten küçük, uzun pil ömrü sunan ürünler yaşamaya devam edecek.
Netbook’ların 5 yıl gibi bir sürede piyasadan kalkmasının temel sebebi düşük performans olarak açıklanabilir. Özellikle gelişen web deneyimi ve artan multimedya içerikler Netbook donanımları üzerinde pek de etkili biçimde kullanılamıyordu. Windows XP/7 ve Atom işlemcinin sunduğu performans, kısa sürede iPad’lerin gerisinde kaldı ve piyasaya tablet-akıllı telefon yönüne doğru hızlı bir dönüş yaptı.
[ ****](http://itadvisor.com.tr/e-postanizin-spam-olmamasi-icin-7-ipucu/)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler