HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saldırıyı DHKP-C üstlendi

Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan bombalı ve lav silahlı saldırıyı DHKP-C üstlendi.

Saldırıyı DHKP-C üstlendi

DHKP-C ile ilgili haberleri ve örgütün açıklamalarını yayınlayan internet sitesinde "19 Mart 2013 tarihinde, Başkent Ankara'nın göbeğinde Kızılay'daki Adaletsizliğin sembolü olan Adalet Bakanlığı ve halk düşmanı kararların alındığı AKP'nin Ankara'daki Genel Merkez karargâhı saat 21.00 sıralarında savaşçılarımız tarafından vurulmuştur" denildi.

[

****](https://www.mynet.com/erdogan-donunce-aciklayacagim-110100684494)

[ ****](https://www.mynet.com/arinc-dhkp-cyi-isaret-etti-110100684461)
[ ****](https://www.mynet.com/ak-partiye-saldiranin-eskali-belirlendi-110100684396) [ **Ankara'da eş zamanlı saldırı **](https://www.mynet.com/ankarada-es-zamanli-saldiri-110100684378)[**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/ankarada-es-zamanli-patlamalar-/11597/1431444/)

"Adalet Bakanlığı ve AKP Genel Merkezi'nin Türkiye'nin Başkenti Ankara'nın göbeğinde en iyi korunan binalar" olduğu belirtilen açıklamada, devam eylemlerin özellikle akşam çalışan personelin kalmadığı geç bir saat seçilerek yapıldığı belirtildi. Açıklamada şu satırlar da yer aldı:

"Her iki eylemimizde de düşman cephesinden polis, herhangi bir AKP'li ya da kurum çalışanı hedeflenmemiştir.

Hedef olarak; Adaletsizliğin sembolü olan Adalet Bakanlığı ve halk düşmanı kararların alındığı AKP'nin Genel Merkez karargâhı olan iki kurum alınmıştır.

Bütün hassasiyetimize rağmen Adalet Bakanlığı'na yönelik yapılan eylemde kurum çalışanı bir kişinin eşinin hafif yaralandığı söylenmektedir.

Elimizde olmadan neden olduğumuz bu hafif yaralanmadan dolayı yaralanan kişi ve ailesinden özür dileyerek, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

ANKA

güncel haberler

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler