HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Simav'da deprem!

Kütahya'nın Simav ilçesinde merkez üssü Söğüt köyü olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Simav'da deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, saat 01.05'te yerin 8 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin merkez üssü Söğüt köyü olarak belirlendi. Deprem Gediz, Pazarlar, Şaphane, Kütahya, Uşak ve çevre illere ait bazı ilçelerde de hissedildi.

[

](https://www.mynet.com/simav-sabaha-kadar-29-kez-sallandi-110100627673)

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçede meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, ''Hem ilçe merkezinde hem de belde ve köylerde yıkılan, çöken bina yok, yaralanan ya da ölen vatandaşımız da yok'' dedi.

Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez üssü ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Söğüt köyü olan orta şiddette bir deprem hissettiklerini söyledi.

İlçede 16 Nisan'dan bu yana 4,3-4,9 arası büyüklüklerde 7 deprem kaydedildiğini hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:

''Dün ilçemizde incelemelerde bulunan bazı hocalar, bu depremlerin devam etmesi gerektiğini, devam edeceğini bildirmişti. Her ne kadar gönül kabul etmese de depremle yaşamaya alışacağız. Haberi alır almaz emniyet ve jandarmadaki arkadaşlar otomatik olarak harekete geçti. Zaten daha önceden talimat vermiştik, görevlerini biliyorlardı. Hem ilçe merkezinde hem de belde ve köylerde yıkılan, çöken bina yok, yaralanan ya da ölen vatandaşımız da yok. Bu bizim için bir şanstır.''

Ünal, vatandaşların tedirgin olduğunu ve birçoğunun geceyi sokakta geçireceğini anlatarak, gerekirse onlar için ilgili birimlerden yardım talebinde bulunacaklarını bildirdi.

[

****](http://www.facebook.com/habermynet)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler