HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkler Irene Kasırgasına karşı

New York polisinden kasırga açıklaması: "Riskli bölgelerde yaşayan Türk vatandaşlarını evlerini tahliye etmeleri için iknaya çalışıyoruz"

Türkler Irene Kasırgasına karşı

NEW YORK (ANKA) New York Emniyet Müdürü Ray Kelly’nin yakın çalışma ekibinde toplum koordinatörü olarak görev yapan Türk asıllı emniyet görevlisi Erhan Yıldırım, New York Emniyet Müdürlüğü'nün riskli bölgelerde yaşayanları güvenli bölgelere tahliye etmek için yoğun çaba harcadığını belirterek, riskli bölgelerde yaşayan bazı Türk vatandaşlarının, "Bize bir şey olmaz" yaklaşımyla evlerini hala terk etmediklerini, polisin bu kişileri tahliye olmaları konusunda ikna etmeye çalıştığını söyledi.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/abdde-kasirga-alarmi-kasirga-geliyor-onlar-gunesleniyor/8415/217158/sayfa/5/)

Yıldırım, özellikle A kategorisinde olan ve tahliye edilmesi gereken bölgelerden Coney Island, Shipshead Bay ve Queens semtinde yaşayan Türk vatandaşlarının sayısının 40 bin kişi civarında olduğunu söyleyerek "Biz New York emniyeti olarak bölgede tahliyesi gereken bu kişileri güvenli bölgelere taşımak istiyoruz. Maalesef bazı Türk vatandaşlarımız hala bize bir şey olmaz havasında. Havanın çok sakin olduğunu iddia edip bir şey olmayacağını söylüyorlar. Bölgede yaşayan Türk vatandaşlarına durumun ciddiyetini anlatmaya çalışıyoruz. Özellikle Türk iş yerleri de riskte. Bölgede Türklere ait iş yerlerinin neredeyse tamamı kapandı, sadece tek bir restaurant var orası da buluşma noktası olarak kullanııyor. İlerleyen saatlerde burası da kapanacak. Biz bölgede çalışmalarımızı aralıksız olrak sürdürüüyoruz. Tehlikenin boyutunu anlatmaya çalışıyoruz. Broşür dağıtıyoruz. Kasırga'dan korkmayan veya önemsemeyen sadece Türkler değil, her Türlü etnik gurubun içerisinde bu tür kişiler de var" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler