HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uçar rahip birlikleri!

Rus ordusu, özellikle çatışma zamanlarında askerin moralini yükseltmek için havadan indirme yapan “praşütçü rahipler” ve “uçan kiliseler” kullanma kararı aldı.

Uçar rahip birlikleri!

Rus RT televizyonunun haberine göre, özellikle savaş zamanlarında birliklere kolay ulaşarak askeri moralini takviye etmenin yollarını arayan Rus Ordusu, çareyi “uçar rahip birlikleri” oluşturmakta buldu.

Bu çerçevede ordu için havadan istenen yere atılabilecek modül şapeller üretilecek. Bu şapellerde bir dizel güç kaynağı, klima ve soğutucu bulunacak.

Şapeller havadan kolayca indirilebilecek sağlamlıkta ve yapıda olacak ve zırhlı araçları havadan indirebilen helikopter veya uçaklar tarafından istenen yere atılabilecek.

Ortodoks rahipler ise bu amaçla paraşüt ve havadan indirme eğitiminden geçirilecek. Rahiplere ayrıca, söz konusu şapelleri kolayca kurma eğitimi verilecek.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, “uçar rahip birlikleri”nin ilk kez önümüzdeki Nisan ayında yapılacak tatbikatlarda hava indirme birlikleriyle birlikte tatbikat yapacaklarını duyurdu.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler