HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni ultrabook’lar NFC destekleyecek

Intel’in Ultrabook’lar için başlattığı geliştirme süreci, bizleri birçok farklı teknolojiyle tanıştırıyor.

Yeni ultrabook’lar NFC destekleyecek
Hırsızlık önleme sistemi, 20 saniyede açılma, ince gövde, dokunmatik ekran gibi teknolojiler, Ultrabook’ları diğer dizüstülerden ayırıyor. Fakat Intel’in teknolojileri bununla da sınırlı değil.
2012 yılında 70’in üzerinde Ultrabook’un piyasada olacağını açıklayan Intel, 2. Jenerasyon Ultrabook teknolojileri için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni Ultrabook’ların en dikkat çekici özelliğinin dokunmatik ekran olması bekleniyor. Lenovo Yoga’da olduğu gibi tablet-notebook melezi ürünler 2012’de oldukça popüler olacak. Bunun yanında Intel’in yeni nesil Ivy Bridge işlemcileri de performans ve güç tüketimi açısından avantajlar sunacak.
CES 2012’de açıklanan bir yeni teknoloji de NFC desteği. Daha önce MasterCard ile işbirliğini açıklayan Intel, bu projenin sinyallerini vermişti. Ivy Bridge işlemcilerde NFC desteği bulunacağını duyuran Intel, CES 2012’te kısa bir sunum da yaptı.
NFC özelliğinin hangi yenilikleri sunacağı henüz bilinmiyor. MasterCard işbirliği ile Ultrabook’lar üzerinden NFC ödemeler yapılabilir. Bunun yanında Ultrabook’larla NFC üzerinden kablosuz veri aktarımı da oldukça pratik olacaktır. Intel, NFC desteğini açıkladığı için geliştiriciler bu konu üzerinde çalışmaya başladı. Bakalım markalar NFC ile ne gibi yenilikler sunacak?
İlerleyen dönemde Ultrabook’lara sesli kontrol gibi yenilikçi özelliklerin de gelmesi bekleniyor.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/65599/galeri-dunya-gunes-firtinasini-boyle-atlatti/)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler