ADANA (İHA) - Adana'da çocuklarına bayramlık alabilmek için bir inşaatta işe başlayan şahıs, ilk iş gününde geçirdiği beyin kanaması sonucu felç oldu. Ambulansla kaldırıldığı hastanede atardamardan yapılan anjiyo işlemi ile 5 günde sağlığına kavuşan şahıs, felçli girdiği hastaneden bayram arifesi yürüyerek çıkarken ailesiyle hastane önünde buluşması duygusal anlara sahne oldu.
Adana'da Şimşek ailesi, Kurban Bayramı'nda hem sevinci hem de üzüntüyü bir arada yaşadı. 10 yıl önce evlenen, biri 7 diğeri 8 yaşında 2 kız babası olan 33 yaşındaki Bülent Şimşek, kalıcı bir iş bulamadığı için hep geçim sıkıntısı yaşadı. Bu yüzden babasının evinde kalan, bulduğu geçici işlerle idare eden Bülert Şimşek, kızları Saniye ve Bahar'a bayramlık alabilmek için bir inşaatta iş buldu. Ancak geçtiğimiz salı günü ilk iş gününde çalışırken birden başı dönüp eli titremeye başladı. Ustası, Şimşek'i bir
sandalyeye oturttu ancak o bayılarak yere düştü. İnşaatta çalışanlar ambulans çağırarak Şimşek'i hemen bir hastaneye kaldırdılar. Şimşek, kaldırıldığı ilk hastanede gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra Adana Başkent Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yüreğir Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Şimşek, hastaneye getirildiğinde felç olmasına rağmen hastanenin ilk kez uyguladığı atar damardan anjiyo ile 5 günde sağlığına kavuştu. Hastane çıkışında Şimşek'i çocukları ve
kızları karşıladı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinden yürüyerek çıkan babasını gören Bahar ve Saniye koşarak sevinçle babalarına sarıldılar. Baba Şimşek kızlarını 5 gün aradan sonra karşısında görünce gözyaşlarını tutamadı. Küçük kız Bahar "Ağlama baba, neden ağlıyorsun?" diye babasını teselli etmeye çalıştı. Şimşek ve ailesi daha sonra el ele tutarak hastaneden ayrıldılar ve bayramı sağlıklı olarak birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadılar.
"BU BAYRAM BİZE ÇİFTE BAYRAM OLDU"
Baba Şimşek, işe gittiği ilk gün fenalaştığını ve ondan sonrasını hatırlamadığını belirterek, "Hastanede filmler çekilip testler yapılınca beynimde 2 damarın tıkalı olduğu ve beyin kanaması geçirdiğim ortaya çıkmış. Zaman olmadığı için hemen ilk kez uygulanan atar damardan anjiyo yapmışlar. Hastaneye geldiğimde sol tarafım felçmiş, bu ameliyat sayesinde felçliğim de gitti. Doktorlara çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasa ben felç kalacaktım" dedi.
Kurban Bayramı öncesi felç girdiği hastaneden yürüyerek çıkmasının kendisine çifte bayram yaşattığını vurgulayarak, "Artık ailem ve çocuklarımla birlikte yeni bir hayat var benim önümde. Adeta hayata yeniden başlıyoruz. Artık inşaatlarda çalışamayacağım ancak başka bir iş arayacağım. Sağlığıma kavuştum ama şimdi önümde işsizlik sorunu var. Bakmam gereken 2 çocuğum ve eşim var ama işim yok. İnşallah bu sorunu da çözeceğim" diye konuştu.
Babalarının hastaneden çıkmasını dört gözle bekleyen ve hastane çıkışında koşarak ona sarılan Bahar ve Saniye ise, "Babamın hastaneden sapasağlam çıktığını görünce çok sevindim, ona sarılıp öptüm. Bir daha hastaneye girmeyeceğini düşünerek çok mutlu oldum" dedi.
Şimşek'in eşi Çiğdem Şimşek de (26), eşinin hastaneden yürüyerek çıkmasının inanılmaz bir hadise olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Eşimin yaşadıklarını gördüm. Beyin kanaması geçirdi, hastaneye gittiğinde ölü gibiydi. Ama doktorların sayesinde 5 günde hastaneden yürüyerek çıktı. Allah herkese sağlık versin. Felçliydi, bilinci kapalıydı. Benim için çok zordu. Ama sonra iyileşti. Şu an çok iyi, yanımızda. Çok mutluyuz. Bayram bizim için çifte bayram oldu."
Şimşek'i ameliyat eden doktorlardan biri olan Nöroloji Uzmanı Doc. Dr. Semih Giray da felçliğin artık kaçınılmaz olmadığını belirterek, "Felçlik artık kaçınılmaz değil. İnme yani felçlik erken teşhisle ve erken müdahaleyle, tedavi edilebilir bir hastalıktır. Burada da gördüğünüz gibi ilk 6 saat içerisinde felçlere bugün günümüzde atar damardan girerek müdahale ediliyor. Ve bu yolla hasta sağlığına kavuşma şansına sahip oluyor. Toplardamardan sonra atar damarda da inme tedavi edilebiliyor. Nörolojik basküler inme birimiyle uğraşan bütün gruplar ülkemizde bu son gelişmelerle daha aktif olarak çalışmakta ve başarılı çalışmalarla, hastalarıma uygun tedavilerle sonuç almaktayız. Akutsukrot geçiren vakalarımızın ilk 6 saatine kadar eğer herhangi bir yaklaşımımızı engelleyecek, uygun olmayan bir problemi yoksa felç kalmaz" diye konuştu
Giray, Şimşek'e de toplardamar yerine atar damardan girilerek anjiyo yapıldığını, bu sayede felç olmaktan kurtulduğunun altını çizerek şunları kaydetti: "Şimşek'in beyin kanamasının üzerinden 6 saat geçmediği için anjiyografi ünitemizde anjiyoya alarak kasıktan girerek atar damarından tıkanıklığı açtık. Böylece hasta geçirdiği felçten kısa sürede kurtuldu. Bunu erken teşhis konulan ve hastaneye erken getirilen hastaların hepsinde kullanabiliriz."