HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Babam için' dedi, çatıdan atladı

Genç kızın atlama anı saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi.

'Babam için' dedi, çatıdan atladı
Mardin'in Midyat İlçesi'nde, tek ayağı protez olan babasına rapor almak için Devlet Hastanesi'ne giden ve heyetin rapor vermemesi üzerine 3 katlı hastanenin çatısına çıkan 15 yaşındaki D.A., herkesin şaşkın bakışları arasında aşağı atladı.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/babasi-icin-catidan-atladi-babasi-icin-catidan-atladi/9566/242868/)
Midyat'ta yaşayan 55 yaşındaki Ramazan Aslan, tek ayağı protezli olduğu için yüzde 46 iş göremez raporu olmasına rağmen tekerlekli sandalye almak için bugün Midyat Devlet Hastanesi'ne gitti. Babasına refakat eden kızı D.A., tekerlekli sandalye almak için gerekli olan üçlü heyet raporu için gerekli başvuruları yaptı. Ancak yapılan kontrollerden sonra babasının mevcut sağlık durumu ve yürüyebilecek durumda olduğu belirtilerek, heyet raporu talebi reddedildi. Bu duruma sinirlenen D.A., 3 katlı hastanenin çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Genç kızı hastane çatısında gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ve çevredeki vatandaşlar genç kızı sakinleştirerek atlamaması için ikna etmeye çalıştı. Çatının kenarında yaklaşık 10-15 dakika bekleyen genç kız, daha sonra herkesin şaşkın bakışları arasında kendini boşluğa bıraktı.
Hastanede görevli temizlik personelinin açmış olduğu battaniyenin üzerine düşen genç kız, hastane acil servisinde tedavi altına alındı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen D.A., Midyat’ta yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Mardin’e sevk edildi. Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Emine Al ise hastane personelinin temizlik yaptığı bir sırada açık olan kapıdan yukarıya çıktığını belirterek, "Personelimiz temizlik yaptıkları sırada kapının açılmasından faydalanan genç kız, malzemeler aşağı indirilirken çatıya çıkmış. Normalde orası kapalı bir yer ve oraya çıkılamıyor. Aşağıdan 'izin aldım, yukarıda doktoru göreceğim' diye yukarı çıkıyor. Bu kız hastanede kaldığı için giriş ve çıkışları biliyor. Temizlikçi personelimizin olağanüstü çabaları ve gayretleriyle çatıdan atlayan kız aşağıda tutuldu. Şu anda hayati tehlikesi yok. Fakat tomografi çekilmesi için Mardin’e sevk edildi. Çok ciddi sıkıntı beklemiyoruz sağlığı ile ilgili" dedi. (DHA)

[Babam için dedi, çatıdan atladı](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Babam için dedi, çatıdan atladı") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler