HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır'da 2 şehit

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK’lıların araziye döşediği mayının patlaması sonucu iki asker şehit oldu.

Diyarbakır'da 2 şehit

Lice İlçesi'nde PKK'lıların iki ayrı mayınlı tuzağında Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Ercan Kurt, Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı şehit oldu.

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Diyarbakir-da-2-sehit/1454761/)

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/licede-hain-tuzak-2-sehit-sehit-jandarma-kurmay-binbasi-ercan-kurt-/10177/283382/)

Teröristlerin önceki gece Diyarbakır-Bingöl karayolunu yol kesip kaçırdığı İngiliz turist, Bingöl'ün Genç İlçesi'nde serbest bırakıldı.

Diyarbakır- Bingöl karayolunu, Lice ile Genç ilçeleri arasındaki Brekleyn Mağarası Mevkii'nde önceki gece kesen bir grup PKK'lı terörist, yolcu otobüsünde bulunan ve Diyarbakır'dan Trabzon'a gittiği belirtilen 1 İngiliz turisti kaçırdı. Güvenlik güçleri İngiliz turisti kaçıran teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı hava destekli operasyon başlattı.

İKİ AYRI MAYINLI TUZAK: 2 ŞEHİT

Güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürürken, bu sabah saatlerinde Lice'nin Tapantepe Mevkii'nde arama tarama yapan birlikte bulunan jandarma özel hareket timinde görevli Uzman Çavuş Abdullah Acıcı, teröristlerin araziye döşediği mayına basarak şehit oldu.

Uzman Çavuş Acıcı'nın şehit olması üzerine Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Ercan Kurt da operasyon bölgesine gitti. Binbaşı Kurt da bölgede PKK'lıların araziye döşediği mayına basarak şehit oldu.

Bölgede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli kapsamlı operasyonlar sürdürülüyor.

ŞEHİT BİNBAŞININ EVİNDE YAS

Jandarma Binbaşı Ercan Kurt'un Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Terzialan beldesindeki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Kurt'un şehit haberini babası Ahmet ve annesi Zehra Kurt'a beldeye gelen askeri yetkililer verdi. Fenalaşan Ahmet ve Zehra Kurt ile şehit binbaşı Ercan Kurt'un ağabeyi Yusuf Kurt, sağlık ekiplerince Çan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.

Binbaşı Ercan Kurt'un evli ve 2 çocuk babası olduğu, diğer ağabeyi Yarbay Baki Kurt'un ise Afganistan'da görev yaptığı öğrenildi.

ŞEHİT ATEŞİ OSMANİYE'YE DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'nın araziye döşediği mayına basarak şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı'nın baba ocağına ateş düştü.

Evli ve 3 çocuk babası olan Uzman Çavuş Abdullah Acıcı'nın (36) şehit olduğu haberini, Osmaniye'nin merkez Çebel Yaylası'ndaki evlerinde alan baba Musa Acıcı ile anne Çekiye Acıcı'ya askeri yetkililer bildirdi.

Evlatlarının şehit olduğu haberini alan anne ve baba gözyaşlarına boğuldu.

Bu yıl tayin istediği öğrenilen Uzman Çavuş Acıcı'nın eşi Songül (33) ile çocukları Oğulcan (11), Vedat (10) ile Eyşan'ın (2) Lice'de olduğu belirtildi.

Şehit Abdullah Acıcı'nın cenazesinin yarın Osmaniye'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Kurt ile Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı’nın PKK’nın tuzakladığı iki ayrı mayınlı saldırıda şehit olmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Vali Toprak, Diyarbakır- Bingöl karayolunun 50’nci kilometresinde Lice’nin Abalı Köyü sınırları içindeki bölgede 2 Haziran cumartesi günü saat 20.45 sıralarında yol kesen bölücü terör örgütü mensupları tarafından Diyarbakır’dan Trabzon’a yolcu otobüsünde seyahat eden bir yabancı uyruklu kişinin kaçırıldığını ve 1 kişinin de aracının yakıldığını belirtti. Vali Mustafa Toprak, şöyle dedi:

"Olayla ilgili olarak, bölücü terör örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla 4 Haziran 2012 günü anılan bölgeye yapılan operasyonda, saat 07.30 sıralarında mayına basan jandarma uzman çavuş şehit olmuş, olay bölgesine olay yeri inceleme ekibi ile birlikte intikal etmekte olan Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı aynı bölgeye yakın bir başka noktada ikinci bir mayına basarak şehit olmuştur. Konuyla ilgili olarak başlatılan operasyonel faaliyet devam etmektedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabır diliyorum. Ayrıca 2 Haziran 2012 günü kaçırılan İngiliz uyruklu bir kişi de 3 Haziran 2012 günü akşam saatlerinde serbest bırakılarak Bingöl ili Genç İlçesi’ne gelmiştir. Konuyla ilgili gerekli işlemlere başlanmıştır."

**HAKKARİ'DE DE HAİN TUZAK**

Hakkari Yüksekova karayolunun 17. km'de bulunan belediye çöplüğü mevkiinde sabah saatlerinde askeri araçların geçişi sırasında yola daha önce döşenmiş mayın patladı.

İlk belirlemelere göre patlamada ölen ve yaralanan olmazken askeri araçta maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Öte yandan İlçe Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren sabah saatlerinde askeri araçların geçişi sırasında daha önce yola döşenmiş ve uzaktan kumandalı sistem ile patlayıcının infilak ettiğini söyledi. Kaymakam Özeren, olayda ölen ve yaralanan olmadığı, askeri personel taşıyan araçta ise maddi hasar oluştuğunu söyledi.

İNGİLİZ TURİST SERBEST BIRAKILDI

Önceki gün akşam saatlerinde Bingöl-Diyarbakır karayolu Tapan Tepe mevkiinde yol kesen 7-8 kişilik PKK'lı grup, bir süre örgüt propagandası yaptıktan sonra bir erkek İngiliz turisti de yanlarına alarak bölgeden uzaklaşmıştı. Olayın üzerine bölgede operasyon başlatılırken, Diyarbakır’dan Rize’ye gideceği öğrenilen İngiliz turist dün gece saat 22.00 sıralarında Bingöl’ün Genç ilçe kırsalında serbest bırakıldı. İngiliz turist ifadesi alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı’nda bekletildiği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler