HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evlere ateş düştü!

Tunceli'de şehit düşen askerlerin evlerinden ağıtlar yükseliyor.

Evlere ateş düştü!

Tunceli'de, dün gece geç saatlerde bölücü terör örgütü üyeleri ile girilen çatışmada şehit düşen 3 askerden Kıdemli Astsubay Çavuş Yıldırım Akbulut'un Bergama'daki baba ocağında ağıtlarla birlikte gözyaşı sel oldu.

[

](https://www.mynet.com/flastuncelide-3-sehit-110100628877)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/tuncelide-catisma-3-sehit-baskent-sehidine-agladi/9997/259438/)

Kıdemli Astsubay Çavuş Yıldırım Akbulut'un Bergama Tepeköy'de yaşayan ailesine acı haberin sabahın erken saatlerinde verildiği belirtildi. Askeri yetkililer Muhtar Aktaş eşliğinde sağlık ekipleriyle birlikte şehidin Tepeköy'de ikamet ettiği evine ulaştırıldı. Baba Muharrem Akbulut oğlu ile şehit düşmeden en son dün 16.00 sıralarında görüştüğünü ifade ederek "vatan sağolsun" dedi. Acılı baba Muharrem Akbulut, şöyle konuştu: "En son dün saat 16.00'da görüştük. Hiç şehit olacağını ya da şehit düşmeyle alakalı bir şey konuşmazdı. Çünkü her normal asker gibi vatani görevini yapıyordu. Oğlum çok hareketli, sevinçli ve neşeli biriydi. Görev yeri Tunceli'ye düştüğü zaman da 'seve seve gidip vatani görevimi yerine getireceğim' demişti. Vatan sağolsun"

Anne Esma Akbulut ise oğlunun görev yerlerinde tehlikeli olduğu iddia edilen 3 ili yazdığını anne olarak kendisinin bundan endişe duyduğunu ifade ederek gözyaşları içinde şöyle konuştu: "Ben yazdığı en tehlikeli bölgeleri sildirmek istedim. Ama o karşı çıktı. Kendisi 'Gidip hepsini kurutacağım' demişti"

Şehidin dedesi Zeynel Akbulut da, 200 tane Akbulut soy isminde var. 200'ü de feda olsun. Çok değerli bir askerdi' dedi.

Şehit Yıldırım Akbulut'un evli ve bir yaşında oğlu olduğu öğrenilirken, kendisinin Ankara'da ikamet ettiği belirtildi. Eşi Pelin Akbulut ile oğlu Barlas Akbulut'un Ankara'dan baba ocağına geleceği belirtildi. Şehit Akbulut için yarın Bergama'da cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi.

ACI HABERİ MUHTAR VERDİ

Tunceli'de bölücü terör örgütüyle girilen çatışmada şehit olan 3 askerden piyade onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç'ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.

Piyade Onbaşı Kılıç'ın Keçiören Şehit Kubilay Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haberi sabah Merkez Komutanlığı ekipleri, sağlık görevlileri eşliğinde haber verdi. Kılıç'ın ailesi acı haberin ardından gözyaşlarına boğuldu. Kılıç'ın komşuları da acı haberin şokunu yaşadı. Askerlerin geldiği sırada evde bulunmayan baba Satılmış Kılıç'a acı haber mahalle muhtarı tarafından telefonla verildi. Mahalle muhtarı, Ankara halinde çalışan baba Satılmış Kılıç'ı telefonla arayarak oğlunun şehit olduğunu söyledi.

Muhtar, beraberindeki askeri görevlilerle şehit babasını almak üzere şehit evinden ayrıldı. Kılıç'ın annesi Fatma Kılıç'ı ise sakinleştirmek için sağlık görevlileri şehit evine girdi. Kılıç'ın 3 kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

Bu arada Tunceli'deki çatışmada şehit olan astsubayın ailesinin de Etimesgut Güvercinlik Lojmanlarında oturduğu öğrenildi.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler