HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te kan bağışı alarmı

Gaziantep'te gerçekleşen patlamada yaralananlar için yetkililer acil kan arayışına girdi.

Gaziantep'te kan bağışı alarmı

GAziantep’te PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla karakola düzenlediği saldırıda aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılar için şehirde ve sosyal medyada kan bağışı duyurusu yapıldı.

[

**Gaziantep'te bombalı saldırı: 8 ölü

**](https://www.mynet.com/gaziantepte-bombali-saldiri-9-olu-110100646944)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/gaziantepte-bombali-saldiri-8-olu-gaziantepte-bombali-saldiri-8-olu/10554/620524/)

[

](https://www.mynet.com/gaziantepte-polis-merkezine-bombali-saldiri-2697968-myvideo)

Başta şehirde yapılan anonslar olmak üzere, Gaziantepliler ve sosyal medyada birçok kişi kan bağışı ihtiyacı olduğunu duyurdu. Vatandaşlar başta Gaziantep Şehit Kamil Hastanesi olmak üzere Dr. Ersin Akarsu, Medical Park, Primer, 25 Aralık ve Üniversite Hastanesi'ne akın etti. Yapılan başvuruların çokluğu üzerineb hastaneler Gazianteplileri, Kızılay'a yönlendirdi.

3 bin kişi kan vermeye koştu

Kızılay’ın vatandaşları kan vermeye davet etmesi üzerine Gaziantepliler hastanelere akın edip uzun kuyruklar oluşturdu. Yetkililer, 3 binden fazla başvuru olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı hayatını kaybeden 7 kişinin olay yerinde, 1 kişinin ise hastanede vefat ettiğini açıkladı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler