HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Koreli kadınlara 'Çin işkencesi'

Sovyet bloğunun yıkılmasından sonra tüm Avrupa'ya yayılan köle kadınlar sorunu Uzakdoğu'da da bir çok hayat söndürüyor.

Kuzey Koreli kadınlara 'Çin işkencesi'

Kuzey Kore’de yaşayan Kim Eun-sun annesi ve kız kardeşiyle birlikte Çin’de yaşamak için kaçak olarak ülkeye girdi. Kendisine yardım edeceğini söyleyen bir kadına güvenen kadınlar bir çiftçiye satılmışlardı.

Çiftçinin elinden kurtulan aile bu kez de Çin polisine yakalandı ve sınır dışı edildi. Rahat bir yaşama kavuşmak ümidiyle tekrar Çin’e kaçak olarak giren kadınların girişimi bir kez daha başarısızlıkla sonuçlandı.

Bugün ABD’de öğrenci bursu alarak üniversiteye devam eden Kim Eun-sun fırsat buldukça Kuzey Kore’de yaşayan kadınların yaşadığı kötü koşulları ve güzel bir yaşam umuduyla Çin’e kaçan kadınların da seks köleliğine mahkum olduklarını anlatıyor.

KADIN HAKLARI İÇİN KAMPANYA
Kim Eun-sun Çin’in ülkeye kaçak olarak giren Kuzey Koreli kadınları geri vermemesini katıldığı tüm protesto gösterilerinde sesli bir şekilde dile getiriyor.

Fransız gazeteci Sebastien Falletti ile birlikte “My Nine-Year Escape from Hell” (Cehennemden 9 Yıllık Kaçışım) adlı kitabı kaleme alan Kim Eun-sun hikayesinde Kuzey Kore’de yaşamanın imkansızlığını anlatıyor.

KORELİ KADINLAR ÇİN’DE KÖLE OLUYOR
Kuzey Kore İnsan Hakları Derneği’nin merkez yöneticisi Kim Sang-hun bugün Çin’de 20-30 bin arası kadının seks kölesi olarak çalıştırıldığını belirtiyor.

Kim Sang-hun sözlerine şöyle devam ediyor: “Çin’de zorla tutulan kadınlar ya evlenmeye zorlanıyor, ya masöz olarak çalıştırılıyor ya da barda hosteslik yapmaya zorlanıyor.

Bunlardan hiçbirini yapmak istemeyen kadınlar dağlara kaçıyor. Fakat onları orada zorlu bir yaşam mücadelesi bekliyor. “

Genelde ülkede saklandıkları için Çin’de yaşayan Korelilerin tam sayısını tespit etmek güç olsa da Kim Sang-hun ülkede yaklaşık olarak 100 bin 200 bin arasında Koreli kadın ve erkek olduğunu belirtti.

GÜNEY KORELİ ÇETELER YARDIM EDİYOR
İnsan Hakları Dernekleri kadınların köle olarak kullanılmasında Güney Koreli çetelerin parmağı olduğunu söylüyor. Çin’deki barlara yatırım yapan çeteler kadınları burada zorla çalışmaya itiyor.

Çin’deki Kuzey Koreli çocuklara yardım eden “Helping Hands” derneğinin başkanı Tim Peters konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Güney Koreli iş adamları 'köle kadınlar'ın en iyi müşterileri. Bu Güney Kore halkının bir ayıbıdır.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler