HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tablet bilgisayarlar çocuklar için riskli mi?

Geçtiğimiz günlerde New York’ta gerçekleşen “Bebek Beyni ve Video Oyunları” başlıklı panelde, elektronik tabletleri aşırı derecede kullanan küçük çocuklara ilişkin önemli iddialar öne sürüldü.

Tablet bilgisayarlar çocuklar için riskli mi?
Çeşitli alanlardaki uzmanların konuya ilişkin görüşlerini belirttikleri panelde, söz konusu çocukları otizmden dikkat eksikliği bozukluğuna varıncaya dek çeşitli tehlikelerin beklediğine işaret edildi.
Hayatlarımızın hemen her alanına sızmış olan çeşitli teknolojik ürünlerin bizlere sağladığı kolaylıklar ve avantajlar yadsınamaz seviyede. Öte yandan, bu olumlu yönlerle birlikte, istenmeyen bazı etkileri ve tehlikeleri de hayatımıza dahil etmiş oluyoruz. Çocuklar söz konusu olduğunda ise, bu tür riskler elbette daha da önem kazanıyor.
Çocukların dünyasında gittikçe yerini sağlamlaştırmakta olan ve eğitim alanında da radikal bir yenilik olarak kabul edilen tabletler, bugünlerde uzmanlar tarafından sorgulanıyor. Zira, bu cihazların iyi yanları olduğu kadar, küçükler açısından çeşitli sakıncalar barındıran yönleri de bulunuyor. Uzun sürelerle tablet kullanan küçükleri, öğrenme ve davranış bozuklukları, gelişme zorlukları ve sorunları gibi ciddi rahatsızlıkların bekleyebileceği üzerinde gittikçe daha fazla duruluyor. Bu durum, otizme ya da dikkat eksikliği bozukluğuna kadar gidebiliyor.
Sözü edilen panelde ana babalara yapılan öneriler arasında, çocuklarının elektronik cihaz kullanımına mutlaka sınır koymaları ve yarar-zarar dengesini iyi gözetmeleri de bulunuyor. Bu ürünlerin bir elektronik çocuk bakıcısı olmasına izin verilmemesi gerektiği de altı çizilen noktalar arasında yer alıyor. Panelistlerden birinin dile getirdiği, küçük çocuklarda bu cihazların değeri konusunda kuşkularının bulunduğu yönündeki görüş ise oldukça dikkat çekici.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/canon-sayfa/canon-dunyanin-en-begenilen-5-sirketinden-biri/)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler