HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüm gizli servisler bu suikastçının peşinde!

İstanbul’da 3 Çeçen’in katledildiği suikastın ardından gözler diğer Çeçen cinayetlerine çevrildi.

İstihbarat örgütleri, Türkiye ve Avusturya’da suikast yapan Fransa’daki suikast planı son anda ortaya çıkarılan ekip lideri Rus suikastçı Aslan Ozdoev’i arıyor...

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye’deki ilk Çeçen cinayeti 6 Eylül 2008’de işlendi ve Albay Gazhi Edilsultanov öldürüldü. Bir kişinin tutuklandığı soruşturmada katil zanlısı olarak aranan Rus pasaportlu Aslan Ozdoev’in iki ay sonra Hatay Cilve gözü sınır kapısından yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı. 9 Aralık 2008’de İstanbul’da 13 Ocak 2009’da Avusturya’da ve 26 Ocak 2009’da İstanbul’da olmak üzere ard arda 3 Çeçen cinayeti daha işlendi. Avusturya’da öldürülen Çeçen komutan Umar Canibekov suikastında da Aslan Ozdoev’in adı geçti.
Fransa istihbaratı alarmda
Bu suikastın ardından Ozdoev, Fransa’da görüldü. 1 Mart 2009’da Ozdoev’in 3 kişilik suikast timi ile Fransa’nın Strasbourg kentine girdiğini belirleyen Fransız İç İstihbarat Merkez Müdürlüğü (DCRL) alarma geçti. Ozdoev’in, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov tarafından Fransa’daki Çeçen sığınmacıları öldürmek için gönderildiğini öne süren Fransız istihbaratı, durumu Fransız Adalet Bakanlığı’na bildirdi. Paris Savcılığı da sürgündeki Çeçen Parlamentosu Başkanı Carudi Saralyapov, Barış ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Said Emin İbrahimov, Çeçen Parlamentosu Fransa temsilcisi Salambek Dakhaev ve Fransa Çeçen Diaspora temsilcisi Musa Taipov’u korumaya aldı. Belarus’un Minsk kentinden uçakla önce Brüksel’e geçen Ozdaev’in suikast timi, daha sonra trenle Strasbourg’a geçti. Ancak takip altında olduğunu fark eden ekip suikastı gerçekleştiredi.

İki Çeçen cinayetinin soruşturması birleştirildi
Zeytinburnu’nda 26 Ocak 2009’da gerçekleştirilen suikastte, Kafkasya Direniş Lideri Dokka Umarov’un Türkiye temsilcisi Ali Osaev öldürülmüştü. Osaev cinayetine ilişkin soruşturamada bir gelişme sağlanamazken, geçtiğimiz haftalarda Zeytinburnu’nda 3 Çeçen daha öldürüldü. Öldürülen Hamzat kod adlı Berk-Haz Musaev’in de Umarov’un yeni temsilcisi olduğu belirlendi. Suikasta karışan Rus ajanların kimlikleri polis tarafından belirlenirken, iki farklı cinayetin soruşturması Bakırköy Başsavcı Vekili Bayram Köroğlu’nda birleştirildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler