HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü aktör James Gandolfini hayatını kaybetti

ABD'de HBO kanalında yayınlanan ve Türkiye'de de uzun yıllar boyunca beğeniyle izlenen efsane dizi The Sopranos'un ödüllü yıldızı James Gandolfini hayatını kaybetti.

Ünlü aktör James Gandolfini hayatını kaybetti

James Gandolfini, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Dizide canlandırdığı cinayete yatkın, depresif mafya babası Tony Soprano karakteriyle akıllarda yer eden James Gandolfini , 51 yaşındaydı.

İtalya'nın başkenti Roma'da tatildeyken yaşamını yitiren Gandolfini'nin henüz resmi olarak açıklanmayan ölüm nedeninin kalp krizi ya da inme olabileceği ifade ediliyor.

JAMES GANDOLFİNİ BU ROLLE TANINDI
David Chase'in yaratıcısı olduğu "The Sopranos" HBO'da 1999-2007 yılları arasında yayınlanırken Gandolfini de dizide mafya babasından aile şirketi patronuna dönüşmüş New Jerseyli Tony Soprano'yu canlandırıyordu.

James Gandolfini Türkiye'de de ilgiyle izlenen dizi Tony Soprano'nun kanunsuz işleri, sadakatsizlikleri ve ailesiyle olan ilişkileri ile terapisti Dr. Melfi'ye yaptığı ziyaretler üzerine kurulmuştu.

James Gandolfini'nin oyunculuğuyla bu temelse sevimsiz karakter, herkesin sevgilisi post-modern bir "sokaktaki adam" haline gelmişti.

Bugün Amerikan televizyon tarihinin en önemli karakterlerinden biri olarak görülen Tony Soprano rolü Gandolfini'ye üç Emmy ödülü getirmişti.

JAMES GANDOLFİNİ BİR DAHİYDİ
David Chase, ölüm haberinin ardından yaptığı açıklamada, "O bir dahiydi. Onu herhangi bir şekilde izleyen herkes bunu bilir. Zamanımızın ya da tüm zamanların en iyi aktörlerinden biriydi" dedi.

Susan Sarandon, Steve Carrell, Jimmy Kimmel, Olivia Wilde, Ricky Gervais, Kirsten Chenoweth gibi birçok ünlü isim de başta Twitter mesajları olmak üzere çeşitli kanallardan, James Gandolfini ölümü nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirdi.

En Çok Aranan Haberler