HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yardım filolarına İsrail donanması temas etti

İsrail ordusu, Türkiye'den hareket ederek Gazze'ye gelen filoya müdahale etti, askerlerin çıktığı gemilerin limana çekildiği açıklandı.

Yardım filolarına İsrail donanması temas etti

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, ''İsrail donanması ile Gazze'ye doğru gelmekte olan Tahrir ve Saoirse ile ilk temas sağlandı'' denildi.

Ordu Sözcüsü Avital Leibovich ise, twitter hesabında ''Tekneler, geri dönmeleri ya da Mısır limanına gitmeleri ve yasadığı hareketlerini sonlandırmaları konusunda uyarıldı'' dedi.

İsrail askerleri gemilere çıktı

İsrail donanmasının kuşattığı Gazze'ye yardım filosu gemilerine İsrail askerlerinin çıktığı ve gemilerin rotalarından çıkıp, limana çekildiği belirtiliyor. Gelen haberlere göre askerlerin gemilere el koyması esnasında ölen ya da yaralanan olmadı.

İsrail donanması filoyu kuşattı

İsrail donanmasına ait gemilerin Gazze'ye doğru yoluna devam eden filoyu kuşattığı bildiriliyor.

**İŞTE O ANLAR - VİDEO

**

[Yardım filolarına İsrail donanması temas etti](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Yardım filolarına İsrail donanması temas etti") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video") **Gerilim tırmanıyor** Reuters haber ajansı, İsrail Deniz Kuvvetleri'ne filoyu "durdurma" emri verildiğini belirtiyor. **"Gemilere çıkın" emri verildi** İsrail ordusundan yapılan açıklamada, tüm irtibat girişimelerinin başarsız olması üzerine Gazze’ye gelen filoya müdahale etme ve askerlerin gemilere çıkması emri verildiği bildirildi. Ordu Sözcüsü saat 15.34 itibariyle hala gemilere çıkılmadığını bildirdi. **Filo, İsrail'in "geri dön" çağrısını reddetti** Gazze ablukasını delmek için yola çıkan filonun, İsrail’in geri dönme ya da yolunu değiştirme talebini reddettiği bildirildi. İsrail ordusunun açıklamasında, "Tekneler, güvenlik amaçlı deniz ablukası altındaki alana doğru ilerliyor" denildi. Öte yandan Filistin medyasına göre, İsrail savaş gemilerinin, filoya varış noktalarını sorması üzerine, ’insanlığın vicdanına’ cevabını aldı. Sorunun tekrarlanması üzerine, ’insanoğlunun iyileştirilmesine’ cevabı geldi. Ayrıca gemilerle Gazze’ye 48 mil kala irtibata geçildiği, aktivistlerin işbirliğine gitmek istemediği bildirildi. Saat 15.05 itibariyle, bazı iddiaların akine, İsrail ordusundan filoya müdahale edildiği yönünde bir açıklama henüz gelmedi. **İlaç taşıyorlar** 2 Kasım günü Fethiye'den yola çıkan filonun hedefi, Gazze'ye ilaç götürmekti. "Tahrir" adlı Kanada gemisi ile "Saoirse" adlı İrlanda gemisi 5 ayrı ülkeden 27 aktivist ile 30 bin dolarlık ilaç taşıyor. Gemilerin sessiz sedasız yola çıkmasının sebebinin, daha önce Gazze'ye yardım götürmeye çalışan gemilere İsrail tarafından müdahale edilmesi olarak belirtilmişti. **İsrail irtibatın görüntülerini yayınladı** İsrail donanmasının Gazze'ye yardım götüren teknelerle kurduğu irtibatın görüntüleri yayınlandı. İsrail ordusunun yayınladığı görüntülerde, bir asker ''Güvenlik dolayısıyla uygulanan ablukanın bir parçası olarak Gazze ve kıyı bölgesi deniz trafiğine kapalıdır. Gazze'ye deniz yolu ile girme girişiminiz uluslararası kanunlara aykırıdır. Size, insani yardımların Gazze'ye kara yolu ile ulaştırılabildiğini hatırlatıyoruz'' diyor. Telsiz konuşmasında ayrıca teknedekilerin İsrail'in Aşhod limanına gidebilecekleri ve malzemeleri kara yolu ile ulaştırabilecekleri belirtiliyor.
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler