Bursalı seramik sanatçısı ve tasarımcı Figen Özden, kerpiç üzerine Selçuklu mimari tarzında desenler işlenmesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Bölgeye ilk geldiği günlerde kerpicin oyulup oyulmayacağı, şekil verilip verilmeyeceği üzerine bir araştırma yaptıklarını anlatan Özden, ilk kez yaptıkları deneme ile kerpiç üzerine çift başlıklı kartalı işlediklerini ve başarılı bir sonuç aldıklarını belirtti. Sonsuz Şükran Köyü'ne yerleşecek sanatçıların yaşayacağı kerpiç evlerde iç ve dış mekanlara bu
mimari tarzını uygulayıp, bu çalışmanın devamını getireceklerini ifade eden Özden, "Kerpiç oyulabiliyor. Ancak alçı kalıp içerisine konulamıyor. Onu öğrendik. O yüzden, özel bir sanat, belki de zanaat olarak yöremizde, hatta Türkiye'de ilk defa kerpiç evlerimiz olacak artık" dedi.
Bu konuda Sonsuz Şükran Köyü'nün bir başlangıç, hatta model olacağını kaydeden Özden, araştırmacıların aktardığına göre Türkiye'de kerpiç üzerine bir desen çalışmasının yapılmadığını, bugüne kadar yapılan kazı çalışmalarında da bu tür bulguların ortaya çıkmadığının anlatıldığını söyledi. Özden, şöyle devam etti:
"Bu demek ki, Sonsuz Şükran Köyü'nde biz sanatçılar, yeniden Anadolu'nun bazı motifleriyle burada olacağız. Kartal başı dışında şimdi Selçuklu mimarisi üzerine gittiğimiz için Selçuklu'dan kalan kilit desenler var. Bundan sonraki süreçte onu çalışmayı düşünüyoruz. Ayrıca, dış cephede bunları aydınlatma olarak da kullanacağız. Yani sadece kerpiçten oyulmuş, altında ışığı olan bir çalışma yapılacak. Sonsuz Şükran Köyü'nde iç mekanlarda ise ev sahibi sanatçıların isteğine göre özel tasarımlar yapacağız."